Youtube Premium

Abonnementen mrt 01, 2022
youtube premium

Het is misschien nooit in je opgekomen om YouTube Premium toe te voegen aan je groeiende lijst met digitale abonnementen. Met YouTube kun je immers al miljoenen video’s bekijken en zoveel video’s uploaden als je wilt zonder een cent te betalen. Ooit.

Dus waarom de koe kopen als je de melk al gratis krijgt? Dat is een bijzonder belangrijke vraag nu YouTube’s premium content-initiatief, YouTube Originals, is uitgedoofd.

Maar als je het soort persoon bent dat meer dan eens per week in een YouTube-draaikolk wordt gezogen, zijn er dwingende redenen om $ 12 per maand te investeren.

Het is gemakkelijk genoeg om YouTube-advertenties te vermijden – die hoe dan ook kunnen worden overgeslagen en gesloten – en aangezien je gratis toegang krijgt tot meer video’s dan het menselijk mogelijk is om in je leven te bekijken, lijkt het een goede afweging om een paar advertenties door te nemen.

Maar het wegwerken van alle advertenties op desktop en mobiel maakt meer verschil dan u zou denken. Als je regelmatig verdwaalt bij het kijken naar YouTube-video’s, bedenk dan hoeveel tijd je besteedt aan het wachten tot de knop Overslaan verschijnt, of aan het doorlezen van een advertentie waarin je niet ge├»nteresseerd bent.

Je bent er nu misschien verdoofd voor geworden, maar die tijd telt op. Stel dat u drie minuten aan YouTube-videoadvertenties per dag zit, dat is 90 minuten verspild per maand, wat $ 12 van uw zuurverdiende geld waard kan zijn.

Of als je profiteert van een van de eindeloze muziekmixen van YouTube (die Mix-links die in de zijbalk verschijnen), bedenk dan hoe vaak een trailer van 30 seconden voor de nieuwste Hollywood-reboot de sfeer doodt.

Misschien ben je op reis en heb je iets nodig om de tijd te doden. Misschien ben je op een datadieet, of wil je buiten een film kijken, maar krijg je geen wifi thuis (in dat geval kan dit helpen).

Als je je abonneert op YouTube Premium, kun je zoveel video’s opslaan als je wilt op telefoons en tablets om overal te bekijken, en je ziet de downloadknoppen onder clips terwijl ze worden afgespeeld. Je vindt de optie ook in het menu met drie stippen wanneer video’s worden weergegeven in zoekresultaten of tijdens het bladeren door clips. Om alle video’s te zien die je hebt opgeslagen, tik je op Bibliotheek en vervolgens op Downloads.

Om de kwaliteit van gedownloade video’s in te stellen (en hoeveel ruimte ze innemen op je apparaat), tik je op je avatar in de rechterbovenhoek, vervolgens op Instellingen en Achtergrond en downloads. Houd er rekening mee dat sommige functies, zoals reageren op en het leuk vinden van video’s, er niet zijn als je offline bent, en hoewel YouTube het aantal clips dat je kunt downloaden niet beperkt, moet je ten minste eenmaal per 30 dagen online gaan als je wilt niet dat ze verdwijnen.

Hoewel het niet alle functies van Spotify en Apple Music heeft, of verbinding maakt met zoveel verschillende hardwareapparaten en apps van derden, is YouTube Music een acceptabele basismuziekstreamingservice. Bovendien is het inbegrepen als onderdeel van je YouTube Premium-abonnement. Waar YouTube Music echter echt opvalt, is de verscheidenheid aan inhoud. Het heeft heel veel muziekvideo’s, plus clips van live optredens en zeldzame opnames die je niet op concurrerende services zult vinden.

Een andere functie die YouTube Music onderscheidt, is de Your mixtape-afspeellijst, die de algoritmen van YouTube gebruikt om een eindeloze stroom van deuntjes samen te stellen waar je waarschijnlijk van houdt – zowel dingen die je hebt gehoord als jam waarvan je geen idee had dat ze bestonden.

Bij gebruik van de traditionele YouTube-app op Android en iOS, stoppen video’s met afspelen wanneer je naar iets anders overschakelt of wanneer je je telefoon vergrendelt. Met YouTube Premium gaat audio echter door op de achtergrond terwijl je in andere apps bent en wanneer het scherm is uitgeschakeld. Als je eenmaal een abonnee bent, krijgt de YouTube-app zelfs een nieuwe instelling om dit te regelen. Vind het door rechtsboven op je avatar te tikken, Instellingen, Achtergrond en downloads te kiezen en vervolgens Afspelen. Hier kunt u het afspelen op de achtergrond ook beperken tot alleen hoofdtelefoons of externe luidsprekers.

Dit voordeel geldt ook voor YouTube Music, zodat je de nummers (of podcasts) kunt laten doorgaan terwijl je telefoon is vergrendeld of terwijl je andere apps gebruikt.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat videomakers iets mislopen als je overstapt naar YouTube Premium, je doet ze zelfs een plezier. Elke keer dat je een video bekijkt waarmee inkomsten worden gegenereerd, gaat een klein deel van je abonnementsgeld naar de maker, dus hoe meer je de video’s van een YouTuber bekijkt, hoe meer geld ze krijgen. Dat is maar goed ook, want ze moeten ook eten. YouTube deelt geen gedetailleerde statistieken over hoeveel geld makers verdienen, maar op basis van anekdotisch bewijs lijkt

YouTube Premium de mensen achter de video’s meer te helpen dan gewone YouTube. Hoewel het totale inkomen van YouTube Premium laag is, is het veel hoger in termen van inkomsten per kijker. Toegegeven, YouTube Premium is niet voor iedereen. Maar voor de krachtige gebruikers die er zijn, is het zeker het overwegen waard.

Auteur

Geen bericht

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.