STAP budget

Cursus aug 01, 2022
stap budget banner

We leggen je vandaag uit dat je € 1.000 euro voor je opleiding vergoed kan krijgen via het STAP budget. Lees verder om er verder achter te komen.

Wat is het STAP budget

Zoals we eerder aangeven kan je met de STAP budget subsidie van € 1.000 aanvragen voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie.

Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP budget subsidie toegekend kunt krijgen.

In 2022 is er voor de subsidieregeling STAP budget 160 miljoen euro beschikbaar dat verdeeld wordt over 5 aanvraagtijdvakken. Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. Wees er op tijd bij! Want op=op.

Wat zijn de voorwaarden

Je hebt recht op STAP budget voor een opleiding als:

  • je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent, dat is voor je aanvraag niet relevant).
  • jij of je partner de Nederlandse nationaliteit heeft of een andere nationaliteit van een land binnen de Europese Unie.
  • je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
  • je dit kalenderjaar nog geen STAP budget hebt gekregen en er nog budget is.
  • je voor de opleiding STAP budget kan krijgen (volgens het STAP scholingsregister).

Hoe vraag je het STAP budget aan

Zoek en vind op STAP-budget.nl een STAP-opleiding, klik door naar de aanbieder en meld je aan. Het STAP-aanmeldingsbewijs van de aanbieder heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV.

Check hieronder of STAP budget aanvragen bij UWV nu mogelijk is. Zo ja? Dien dan direct je aanvraag in bij UWV.

Dien direct na start van het aanvraagtijdvak je STAP aanvraag in op het STAP portaal van UWV. Je ontvangt van UWV bericht als STAP budget is toegekend.

Auteur

Geen bericht

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.